Om koret

Sorø Klosterkirkes Drenge- og Mandskor er grundlagt i 2021 af Sorø Menighedsråd og Merethe Køhl Hansen, organist og dirigent.
Koret består af korskolen og koncertkoret, der yderligere er delt i drengekoret og mandskoret.

Korskolen er for drenge i 0.-3. klasse og er en forskole med undervisning i korsang, hørelære, nodelære og kordisciplin.
Koncertkoret synger ved festgudstjenester og koncerter i Sorø Klosterkirke og rejser også rundt og synger koncerter i både ind- og udland.

Koret har bla. rejst i England og stiftet bekendtskab med den traditionelle engelske Evensong, haft venskabskoncerter med det tjekkiske pigekor Rolnicka Praha og rejst i både Tyskland og Frankrig.
Korets repertoire er fortrinsvis klassisk kormusik SATB,men koret har også samarbejdet med jazz-bassisten Jimmi Roger Pedersen, der har komponeret et værk LYSET til koret. Senest gælder det et stort værk af Peter Navarro-Alonso, der skal uropføres sammen med Chorus Soranus her i efteråret 2021 i anledning af 50års-jubilæum for Sorø Internationale Musikfestival – Klassisk i Sorø.

• Drenge kan synge fantastisk rent og klart. Sammen giver drenge og mænd en unik korklang
• At synge i et drengekor kræver først og fremmest sanglyst og glæde, musikalsk forståelse og god kor-disciplin.
• At synge i et drengekor er på samme niveau, som at dyrke sport på eliteplan.

Udover alt dette bidrager Sorø Drengekor aktivt til kulturlivet i Sorø og sætter også fokus på det helt unikke historiske og kirkelige miljø der er at finde omkring Akademiet og Klosterkirken. Et drenge og mandskor bidrager også i det samlede tilbud til børn og unge i området.

Koret er især for drengene en stor del af deres sociale liv og dette kan for udfordrede børn være et sted hvor de kan udfolde sig positivt.

Det er sjovt at synge og endnu sjovere at optræde. Derfor kan du bestille Sorø Drengekor til en koncert, bare giv vores dirigent et kald. På forhånd tak!

Kontakt
Dirigent og ansvarlig:
Merethe Lammert Køhl Hansen
Egevangs Allé 8
4180 Sorø

Tlf. +45 5136 1322
E-mail: merethe@mlkh.dk
www.soroedrengekor.dk

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen